Skidåkning

Chamonix med omgivningar erbjuder skidåkning för alla nivåer, även extrem skidåkning. De största skidområdena är Les Grands Montets, Brévent-Flégère, Le Domaine de Balme (Le Tour) och Les Houches. För barn och nybörjare finns bra backar i La Vormaine, Les Chosalets, Le Savoy och Les Planards.

Franska Alperna, photo John Williams

Les Houches är ett bra skidområde som passar utmärkt för familjer. Det är också ett bra säkert område utifall att det skulle råka vara nedsatt sikt på grund av dimma.

nearby Chamonix, photo alles inspiratie

Le Tour i bortre änden av dalen mot Martigny har många lättare backar för nybörjare. Framsidan av Le Tour är också ett bra ställe om du helst undviker köld eftersom de flesta backar är på solsidan (även om det fortfarande kan vara väldigt blåsigt, speciellt på baksidan ner mot Vallorcine).

Les Grands Montets har de mest extrema och brantaste sluttningarna. Grand Montets kan nås från staden Argentière.

chamonix144, photo fo.ol

Med liftarna kan du mycket snabbt ta dig upp på hög höjd, exempelvis till Aiguille du Midi på 3840 meter. Den tunna luften gör att vissa personer kan få upplevelser av andnöd och andra symptom. Ta alltid med varma kläder eftersom temperaturen kan dippa rejält vid väderomslag.

Booking.com